vineri, 13 aprilie 2012

Recenzie Orasul de Sticla de Cassandra Clare (14)



Pentru a-i salva viaţa mamei sale, Clary trebuie să plece în Oraşul de Sticlă, locul de origine al vânătorilor de umbre – chiar dacă asta înseamnă să încalce Legea şi să rişte moartea. Mai grav este că Jace se opune acestui plan, iar Simon este aruncat în închisoare de către vânătorii de umbre, care îşi au bănuielile lor cu privire la acest vampir imun la lumina soarelui. Din fericire, Clary îşi găseşte un aliat — în persoana misteriosului Sebastian, care nutreşte o stranie atracţie faţă de ea. Valentine îşi adună în acest timp o armată de demoni, dar vor reuşi oare locuitorii din Lumea de Jos şi vânătorii de umbre să uite de vrajba dintre ei şi să-şi unească forţele pentru a o înfrânge?
Va putea Clary să-şi folosească puterile pentru a-i ajuta să se salveze – indiferent de preţul pe care va trebui să-l plătească?


Parerea mea: Imi pare rau ca nu am pus recenzia mai devreme,dar cartea e atat de groasa :P.Dar uitati ca am reusit sa o termin. Nici nu mai stiu ce sa spun.Acum stau si ma gandesc numai la carte si la fantasticele lucruri pe care le-am citit.Trebuie sa cititi seria.Nimic ce scrie Cassandra nu se poate sa nu aiba o intorsatura neasteptata.In acest volum(daca ati citit seria) veti afla ceva la care chiar nu v-ati fi asteptat,ceva ce da peste cap primele doua volume.Fiecare capitol are bomba lui,ceva ce te lasa cu gura deschisa.Actiunile se petrec in mod alert,asa ca nu aveti timp de gandit decat la doar la ce se petrece in carte.Imi plac discutiile de la sfarsit dintre Clary si un personaj important care dezvaluie tot adevarul asteptat de noi de la primele pagini.Cartea are parti foarte intunecate,intrigi si sentimente puternice care te fac sa doresti mai mult,sa afli mai mult,sa citesti mai mult.Mi-a placut foarte mult.Toti cei pasionati de urban&sf ar trabui sa citeasca seria Instrumente Mortale!

Punctajul meu:8/10

Citat: "Alerga la usa Palatului si o deschise,iesind fuga pe trepte si oprindu-se acolo,tragand cu nesat aer rece in piept.In departare,orizontul era varsat cu foc rosu,stelele se stingeau,sterse de cerul care se lumina.Noaptea se sfarsea.Venisera zorii."




9 comentarii:

  1. Eu unul sunt un fan al seriei, inca nu am citit acest volum dar sper sa reusesc cat mai repede

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred c-o sa mai ajung vreodata si la seria asta, din cate am de citit x_X

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am citit seria inca, insa am o parere buna despre ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu daca sa ma apuc de aceasta serie...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu am citit seria, am atatea carti pe lista..nu stiu cand o sa ma apuc de Instrumente Moartale, dar din cate vad din recenzia ta, e o seria care merita citita.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place recenzia ta, nu am citit seria dar nu ma grabesc .. sa fac asta prea curand am ..o lista destul de lunguta de carti amanate;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Seria este superba si sincer eu am plans in unele momente,nu cred ca mai pot astepta pana la a 4a.Merita citita si pot spune ca se vede modul diferit al scriitoarei in care este relatat totul:originalitate si talent.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu am citit seria, dar am pus de ceva timp un ochi pe ea. Felicitari pentru recenzie, imi place.

    RăspundețiȘtergere