duminică, 22 aprilie 2012

Recenzie Daca as Ramane de Gayle Forman(16)Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare şi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne în Oregon cu cei dragi. Însă într-o dimineaţă cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică şi dureroasă. Mia îşi pierde părinţii şi fratele mai mic într-un accident rutier, şi, cu toate că nu îşi aminteşte momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur şi pe sine. Romanul este scris la persoana întâi, Mia evocă evenimente din viaţa sa, descrie ceea ce vede şi aude în spital, deşi nu poate simţi nimic şi este din ce în ce mai slăbită. Dragostea pentru cei rămaşi în viaţă şi pentru Adam şi pasiunea pentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânara o face la final. "Dacă aş rămâne" atinge teme importante, despre viaţă, moarte şi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă. Cartea este inspirată de o tragedie reală.

Parerea mea:Aceasta a fost o carte care mi-a placut mult.Pe langa micile invataturi care se trag din ea,atmosfera aceea de tristete m-a cuprins pe tot parcursul cartii.Am ajuns sa o indragesc foarte mult pe Mia,care este o fata puternica,talentata si care ii iubeste mult pe cei dragi si le vrea mereu binele.Am fost cam surprinsa la inceputul cartii dupa ce i-au murit parintii ca nu spunea prea mult despre asta,despre sentimentele ei in legatura cu marea pierdere.Desigur,in carte spune ca e fantoma inca si nu poate simti,dar totusi ar fi trebuit o descriere mai larga a iubirii fata de parinti si de pierderea lor.Cum era descris locul faptei dupa accident a fost incredibil si in acelasi timp la fel de groaznic.Mi-a placut la aceasta carte ca pe langa actiuni,ea mai povestea ceva de prin trecut ca sa ne puna la curent cu personajele si ceea ce insemnau ele pentru ea.Si mi-a mai placut faptul ca pe la mijlocul cartii am inteles de ce cartea are titlul acesta,dar nu va spun mai multe.Cartea nu are capitole ca sa zic asa,ci o noi parti care incep  cu ora la care se petrec,si cum cartea e scrisa la prezent,chiar crezi ca esti si tu acolo,si tu faci parte la actiuni sau o asculti pe Mia cand povesteste.A fost o carte superba,iar cand aveti o stare de melancolie si nu aveti chef de actiuni,luati-o si cititi-o :)
Punctajul meu:8/10

7 comentarii:

 1. Am tot auzit de ea, dar inca n-am citit-o. Poate fac si eu rost de ea.

  RăspundețiȘtergere
 2. Aceasta carte a fost 'book-crush-ul' acum ceva timp si vroiam sa mi-o cumpar,dar ai dreptate cand zici ca e buna de citit cand avem o stare de melancolie si fara chef de aventuri.

  RăspundețiȘtergere
 3. Si eu am citit cartea acesta si mi-a placut mult.M-a emotionat mult povestea Miei si abia astept al doilea volum.

  RăspundețiȘtergere
 4. Aceasta carte se afla pe lista mea de carti ce trebuiesc cititte:)

  RăspundețiȘtergere
 5. super recenzie, am auzit si eu de cartea dar nu am citit-o. nu sunt totusi prea curioasa... am mai citit chestii de genul

  RăspundețiȘtergere
 6. de citit, n-am citit cartea. Dar recenzia ta m-a facut curioasa. Asa ca abia astept sa imi cada in mana :d

  RăspundețiȘtergere