duminică, 22 aprilie 2012

Recenzie Daca as Ramane de Gayle Forman(16)



Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare ÅŸi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne Ã®n Oregon cu cei dragi. ÃŽnsă într-o dimineaţă cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică ÅŸi dureroasă. Mia îşi pierde părinÅ£ii ÅŸi fratele mai mic într-un accident rutier, ÅŸi, cu toate că nu îşi aminteÅŸte momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur ÅŸi pe sine. Romanul este scris la persoana Ã®ntâi, Mia evocă evenimente din viaÅ£a sa, descrie ceea ce vede ÅŸi aude Ã®n spital, deÅŸi nu poate simÅ£i nimic ÅŸi este din ce în ce mai slăbită. Dragostea pentru cei rămaÅŸi în viaţă ÅŸi pentru Adam ÅŸi pasiunea pentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânara o face la final. "Dacă aÅŸ rămâne" atinge teme importante, despre viaţă, moarte ÅŸi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă. Cartea este inspirată de o tragedie reală.

Parerea mea:Aceasta a fost o carte care mi-a placut mult.Pe langa micile invataturi care se trag din ea,atmosfera aceea de tristete m-a cuprins pe tot parcursul cartii.Am ajuns sa o indragesc foarte mult pe Mia,care este o fata puternica,talentata si care ii iubeste mult pe cei dragi si le vrea mereu binele.Am fost cam surprinsa la inceputul cartii dupa ce i-au murit parintii ca nu spunea prea mult despre asta,despre sentimentele ei in legatura cu marea pierdere.Desigur,in carte spune ca e fantoma inca si nu poate simti,dar totusi ar fi trebuit o descriere mai larga a iubirii fata de parinti si de pierderea lor.Cum era descris locul faptei dupa accident a fost incredibil si in acelasi timp la fel de groaznic.Mi-a placut la aceasta carte ca pe langa actiuni,ea mai povestea ceva de prin trecut ca sa ne puna la curent cu personajele si ceea ce insemnau ele pentru ea.Si mi-a mai placut faptul ca pe la mijlocul cartii am inteles de ce cartea are titlul acesta,dar nu va spun mai multe.Cartea nu are capitole ca sa zic asa,ci o noi parti care incep  cu ora la care se petrec,si cum cartea e scrisa la prezent,chiar crezi ca esti si tu acolo,si tu faci parte la actiuni sau o asculti pe Mia cand povesteste.A fost o carte superba,iar cand aveti o stare de melancolie si nu aveti chef de actiuni,luati-o si cititi-o :)
Punctajul meu:8/10

7 comentarii:

  1. Am tot auzit de ea, dar inca n-am citit-o. Poate fac si eu rost de ea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceasta carte a fost 'book-crush-ul' acum ceva timp si vroiam sa mi-o cumpar,dar ai dreptate cand zici ca e buna de citit cand avem o stare de melancolie si fara chef de aventuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am citit cartea acesta si mi-a placut mult.M-a emotionat mult povestea Miei si abia astept al doilea volum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceasta carte se afla pe lista mea de carti ce trebuiesc cititte:)

    RăspundețiȘtergere
  5. super recenzie, am auzit si eu de cartea dar nu am citit-o. nu sunt totusi prea curioasa... am mai citit chestii de genul

    RăspundețiȘtergere
  6. de citit, n-am citit cartea. Dar recenzia ta m-a facut curioasa. Asa ca abia astept sa imi cada in mana :d

    RăspundețiȘtergere