duminică, 26 februarie 2012

Recenzie Jocurile Foamei vol.I(5)

Ai putea supravietui in salbaticie, de unul singur, cand toti cei din jur fac tot ce pot ca sa nu apuci dimineata urmatoare?

Intr-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odata ca America de Nord se intinde natiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douasprezece districte conduse cu o mana de fier, in fiecare an este organizat un concurs sadic si sangeros – Jocurile Foamei. Douazeci si patru de adolescenti sunt rapiti de langa familiile lor si aruncati in lupta pe viata si pe moarte, televizata in direct si urmarita cu frenezie. Doar unul dintre ei se va intoarce acasa faimos, bogat si... viu. Cine va castiga cursa nebuna pentru supravietuire?

„Pur si simplu am citit fara sa ma pot opri! [...] O lectura inrobitoare.” Stephen King

„Am fost atat de obsedata de Jocurile foamei, incat am continuat sa citesc si la restaurant, discret, cu cartea ascunsa sub masa!” Stephenie Meyer

„Nu exista roman de aventura mai bun!” Rick Riordan


Parerea mea:Pur si simplu ador cartea asta.Cum zice si Rick Riordan,nu exista roman mai bun de aventura si desigur ca la orice carte ,putina romanta este obligatorie.Katniss este o fata puternica care a luat rolul de cap al familiei dupa ce mult iubitul ei tata a murit intr-un accident din mina.Ea locuieste impreuna cu mama si sora ei,Prim,o fetita pe care o iubeste din toata inima,in District 12,un District foarte sarac in care mor oameni in fiecare zi din cauza foametei.Dar cand la concursul anual intitulat Jocurile Foamei,un concurs pe care crudul Capitoliu l-a facut ca sa aminteasca districtelor ca el are puterea,este aleasa surioara lui Katniss,aceasta e disperata asa ca se ofera ca voluntar.Dintre baietii din district este ales un baiat care i-a salvat viata in urma cu cativa ani,dar cu care nu a vorbit niciodata.Toate tributurile din cele 12 Districte se vor lupta pana la moarte,pana cand doar unul va mai ramane in picioare.Cine va fi invingatorul?Ce se va intampla cu baiatul care i-a salvat viata lui Katniss?Va fi oare nevoie ca ea sa-l ucida?Va supravietui Jocurilor?

Cititi superba carte scrisa de Suzzane Collins si va veti convinge de frumusetea acestei serii...



Punctajul meu:10+/10

3 comentarii:

  1. Cartea asta e cu adevarat fascinanta!!!E una dintre preferatele mele si debea astept sa o citesc pe a doua!

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-a placut foarte mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am 'devorat' cartea iar filmul a fost bestial

    RăspundețiȘtergere