miercuri, 15 februarie 2012

Recenzie Divergent de Veronica Roth(2)

 O SINGURĂ ALEGERE
ÎŢI HOTĂRĂŞTE PRIETENII
O SINGURĂ ALEGERE
ÎŢI DEFINEŞTE IDEALURILE
O SINGURĂ ALEGERE
ÎŢI DETERMINĂ CREDINŢA – PENTRU TOTDEAUNA
O SINGURĂ ALEGERE
TE POATE TRANSFORMA RADICAL
Într-un Chicago distopic, oraşul în care trăieşte Beatrice Prior, societatea este împărţită în cinci facţiuni, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea căreia îi vor fi devotaţi pentru tot restul vieţii. În ceea ce o priveşte pe Beatrice, ea trebuie să hotărască dacă rămâne alături de părinţii ei sau alege facţiunea care consideră că i se potriveşte cel mai bine. În cele din urmă, alegerea pe care o face va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.
În timpul iniţierii care urmează, marcată de o puternică rivalitate, Beatrice îşi ia un alt nume, Tris, şi se străduieşte să afle cine sunt cu adevărat prietenii ei şi, de asemenea, dacă o poveste de dragoste cu un băiat uneori fascinant, alteori enervant, îşi poate găsi locul în viaţa pe care ea şi-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toată lumea deoarece fusese prevenită că i-ar putea aduce moartea. Şi, pe măsură ce descoperă un conflict care ia treptat amploare, ameninţând să destrame societatea aparent perfectă în care trăieşte, află că secretul ei ar putea-o ajuta să-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o.
Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, trădări sfîşietoare, consecinţe uimitoare şi o neaşteptată poveste de dragoste.


Parerea mea: O carte fabuloasa care m-a atras in mrejele eu de la primul capitol pana la ultimul.O carte care chiar merita citita.In carte ne prezinta o lume diferita,ciudata am putea spune(mi-a luat ceva pana sa inteleg cum era lumea) dar in care o singura decizie la 16 ani iti schimba viata pentru totdeauna.Faptul care mie mi s-a parut ca se aseamana cu Harry Potter este ca erau patru factiuni(veti afla ce inseamna) ca cele din HP si anume:Viperinii si celelalte cluburi.Etapele prin care trece Beatrice inspre maturizare si stapanire de sine sunt incredibile.De la o fetita care se uita o data la trei luni in oglinda la o fata sigura pe ea,cu tatuaje si parul desprins...Povestea dintre ea si Four este una foarte draguta si romantica care ne tine cu sufletul la gura in fiecare moment,mai ales dupa ce am aflat ca Four nu a mai fost cu fete inainte.Cititi cartea ca sa vedeti care a fost alegerea ei,prin ce a trebuit sa treaca si cum e salvatoarea oamenilor.Sigur ca are multe preturi de platit ca sa invinga,unele care o vor marca pentru totdeauna...


Punctajul meu:10/10

7 comentarii:

 1. Abea astept sa sa incep si eu cartea..Imi place mult recenzia ta:D!

  RăspundețiȘtergere
 2. Wow,frumoasa recenzie :).
  Se pare ca volumul 2 deja e gata si eu n.am citit nici primul.Rusine sa.mi fie [-(.

  Emy.

  RăspundețiȘtergere
 3. Nici nu sti cat vreau sa citesc volumul 2 <3

  RăspundețiȘtergere
 4. ah, e pe lista de to-read

  RăspundețiȘtergere
 5. Imi place mult recenzia ta. Mi se pare interesanta povestea cartii Divergent, as vrea si eu sa o citesc, dar acum nu am banii sa o cumpar.

  RăspundețiȘtergere